Meet 25 Nabeschouwing

Steam_Loco

Well-Known Member
Staff member
Orga
Meet 25 Nabeschouwing

Toen een klein groepje Bronies in augustus 2011 in Amsterdam verzamelde voor wat later bekend zou worden als “Meet 1” had nog niemand het idee dat het fandom zou uitgroeien tot wat het nu is, met 9 seizoenen pony en conventies over de hele wereld. En dat we ruim 8 jaar later al 25 grote meets achter de kiezen zouden hebben had denk ik ook niemand kunnen dromen. Toch stonden we daar met de hele orga en een aantal vrijwilligers om 10 uur in Deurne…

Vooraf hadden we bedacht dat we van deze jubileum-editie toch wel iets speciaals moesten maken. De 25e meet, da’s reden voor een feestje. Dus gingen we deze zomer vol goede moed aan de slag met plannen. De gekste ideeën kwamen naar boven. T-shirts? Tuurlijk waarom niet? Een avondprogramma? Nou die ene keer dat we dat geprobeerd hebben in Rotterdam was het niet zo’n succes… ah buck it, we geven het nog een kans… En zo kregen steeds meer ideeën vaste vorm. Natuurlijk ben je er niet met een idee; er moet altijd heel veel uitgewerkt, getekend, gepland en besteld worden. Maar steeds meer puzzelstukjes vielen uiteindelijk in elkaar. Zou het ons gaan lukken?

Zaterdag 2 november 2019 om 10 uur gingen we dus van start met opbouwen. Versiering en programma’s opbouwen, de orga-tafel inrichten, stoelen en tafels klaarzetten, spelletjes uitpakken, veilingitems nummeren, en ga zo maar door. Steeds meer mensen druppelden binnen en uiteindelijk waren we er klaar voor.

Klokslag vijf over twaalf begonnen we met de opening (paar minuutjes te laat dus, maar dat hoort er bij). Na het doornemen van de huishoudelijke mededelingen en de aankondiging dat Robin de orga zou gaan verlaten was het tijd voor een grote verrassing: we hebben een OC! Al geruime tijd krijgen we van voornamelijk buitenlandse herds, zoals Galacon en de Belgische community, de vraag of we geen BroniesNL OC hebben. Eigenlijk best bijzonder dat die er nog niet was. Dus 3 weken nadat G4 was afgelopen was hij daar dan eindelijk: Stroopwafeltje! De onthulling werd met gejuich en applaus ontvangen en toen ik, tot grote verbazing van de rest van de orga die ik daar nog helemaal niks over had verteld, zelfs al een zelfgemaakte Stroopwafeltje plushie uit de tas toverde ging de zaal uit z’n dak. Stroopwafeltje werd meteen door de community omarmd en om eerlijk te zijn was dat best een beetje een opluchting.

20191102_151253_resize-jpg.111


We sloten de opening af met de mededeling dat er taart was; er werden 2 grote taarten binnengereden met ons vernieuwde logo erop. Geen vervelende manier om een meet te beginnen.

20191102_122352_resize.jpg

Het volgende onderdeel in ons volle programma was onze Orga Q&A. Hierin vertelden we wat over de voorgaande meets en hoe het organiseren van zoiets in z’n werk gaat. Daarna was er tijd voor vragen vanuit de zaal.

Zoals heel vaak op onze meets was er ook deze keer een quiz. Dit was een mooie gelegenheid om nieuwe software te testen. Deze software gaf echter maar 20 seconden per vraag, waardoor de quiz redelijk snel voorbij ging. In de spelletjeszaal was tegelijkertijd Pony Hunt aan de gang. Een klassieker die natuurlijk ook op deze meet niet mocht ontbreken.

Langzaam maar zeker werd het steeds drukker. Vooral rond de bar en bij de tekentafels verzamelden zich veel mensen om gezellig bij te kletsen. Meets zijn er immers niet alleen voor de activiteiten, maar ook om weer eens irl bij te kletsen met je vrienden en natuurlijk om nieuwe Bronies te leren kennen.

In de grote zaal was het intussen tijd voor de cosplay contest. Voorafgaand aan de meet bleef het aantal inschrijvingen op 2 staan, maar gelukkig kwamen er op de dag zelf dankzij wat motivatie nog 3 bij waardoor het toch een leuk aantal werd. Een Twilight-cosplayster uit België bracht zelfs een heel lied ten gehore.

20191102_150710_resize.jpg

Er waren ook een aantal activiteiten die de hele middag doorgingen. Zo was er gedurende de hele dag in het zaaltje bij de ingang weer karaoke. Vrijwel continu werd hier gebruik van gemaakt. Ook waren er weer QR-codes verstopt voor de inmiddels beruchte QR-hunt. Daarnaast waren er maar liefst 6 verkopers aanwezig met een erg leuk en divers aanbod. En natuurlijk was er de onmisbare artist table!

20191102_141554_resize.jpg

Iets na vier uur was het tijd voor het fotomomentje. Gelukkig was het lekker weer dus we konden buiten een mooie groepsfoto maken. Daarna verzamelde iedereen zich in de grote zaal voor de bekendmaking van de winnaars van de cosplay contest, de QR-hunt en de Quiz. En daarna zou het tijd zijn voor… de veiling!

Meet_25_Groepsfoto.jpg
(foto: Alexander)

De veiling. Tja, dat was best een ding… Verkleed als Flim & Flam kwamen Lite en ik de zaal binnen. De opkomst was gigantisch en we hadden ook een flink aantal items: bijna 50 stuks, dus voor iedereen zat er wel een mogelijkheid tussen om wat te bemachtigen. Er waren een aantal echte big ticket items, zoals een 3D-geprinte grafsteen met de begin- en einddatum van de show en een handgemaakte Pinkie Pie plushie. En we hadden nog 2 extra T-shirts laten maken voor de veiling, voor mensen die op de een of andere manier de voorbestelling hadden weten te missen. De veiling verliep lekker georganiseerd chaotisch en de items vonden stuk voor stuk een nieuw baasje. We speelden enigszins veilingmeesters zoals Flim & Flam dat zouden doen en de sfeer in de zaal was heerlijk. Na bijna anderhalf uur (en vele malen “Vijf Euro!”) was het dan toch echt tijd voor de plushie (die binnen een paar seconden tot onverwachte hoogte schoot) en daarna de grafsteen (waarmee het zelfde mee gebeurde). Toen we wilden afsluiten wilde de zaal ook nog dat m’n orga-hoed geveild zou worden, dus dat hebben we ook nog maar gedaan. Perry zal trots zijn op onze community! Er is lekker wat opgehaald, dus voor de toekomst van de meets van BroniesNL hoeven we ons niet direct zorgen te maken. Dankzij jullie kunnen we ook na G4 lekker door!

IMG_3283.jpg
(Foto: Ricardo)

Na de veiling was het al tijd voor het avondeten. Meer dan 40 mensen hadden zich ingeschreven. Per tafel konden we aansluiten voor het buffet dat door de mensen van het Gerardushuis was verzorgd. Het eten was erg lekker en divers en ook heeft iedereen ruim het buikje vol kunnen eten. Aan de tafels was het ook erg gezellig; er werd enthousiast gekletst onder genot van een lekker drankje. Ik moest zelf wat eerder weg om achter de schermen al de DJ-set klaar te zetten, want ook na het eten zouden we nog even doorgaan.

Agatan opende het avondprogramma in de grote zaal door twee nummers te zingen en daarna gingen Steffan en ik zo’n drie kwartier foute plaatjes en klassiekers draaien om de meute wat op te warmen. Dat liep lekker, ondanks dat de platenspeler af en toe oversloeg (met name doordat mensen het podium opsprongen) en we wat ruzie hadden met het mengpaneel. Leermomentjes voor de volgende keer zullen we maar zeggen ;-) . De avond werd afgesloten door een set van bijna anderhalf uur door DJ Vamos die de mensen lekker aan het dansen kreeg. Intussen deelden we glowsticks uit voor nog wat extra sfeer. Blijkbaar zat er toch nog wat energie in de aanwezigen!

20191102_192236_resize.jpg

20191102_211530_resize.jpg

Uiteindelijk was het om tien uur in de avond dan toch echt gedaan. We ruimden de laatste dingen op en volledig uitgeput maar met een heel voldaan gevoel gingen we richting huis.

Meet 25 is een spektakel geworden dat al onze verwachtingen heeft overtroffen. Meer dan 80 Bronies uit binnen- en buitenland kwamen er op af en we willen jullie dan ook allemaal bedanken voor een heerlijke dag! Samen hebben we er een onvergetelijk feest van gemaakt en we kijken nu al uit naar Meet 26! Maar eerst doen we als vanouds weer een cafémeet. ;-)

Bronies bedankt! Het was fantastisch!

Steam Loco
(Rutger)

P.S. Heel graag horen we van jullie hoe jullie het vonden en wat we beter zouden kunnen doen. Hiervoor hebben we een feedbackformulier gemaakt. Invullen kost maar een paar minuutjes; je hoeft niet alles in te vullen.
Linkje naar het feedbackformulier

20191102_120221_resize.jpg
 

Attachments

  • 20191102_151253_resize.jpg
    20191102_151253_resize.jpg
    106.6 KB · Views: 9
Last edited:

JackySparrow

Well-Known Member
Mooi verslag van een leuke geslaagde dag. Ook ik heb nooit gedacht het zo groots zo worden toen ik 2012 was uitgenodigd voor een grote meet n.a.v. een tv programma. Om vervolgens er vaker naar toe te gaan :) En ik heb er een aantal goede vrienden aan overgehouden.
 
Top